Peste 100.000 de beculete colorate, sute de "mosi" de toate dimensiunile, cocotati peste tot, zeci de ghirlande. In fiecare an, in preajma Sarbatorilor de iarna, casa unei familii din oraselul german Kelheim devine punct de atractie pentru mii de vizitatori. Cei mai fericiti sunt copiii, convinsi ca aceasta este "locuinta" lui Mos Craciun din Germania. Pentru a avea cea mai impodobita casa din lume, "stapanul" se apuca de treaba cam cu trei luni inainte de Craciun.

Germanul Berhard Nemerich (66 de ani) si-a transformat propria casa situata in orasul Kelheim, la mai putin de 20 de kilometri de Frankfurt, intr-o veritabila casa a legendarului Mos Craciun. Casa lui Bernd atrage in fiecare an sute de mii de vizitatori si turisti straini fiind considerata de localnici drept cea mai atragatoare casa din aceasta zona a Germaniei.

Ideea de a-si decora propria casa an de an cu zeci de mii de becuri colorate, ghirlande, panglici si cu zeci de papusi reprezentandu-l pe Mos Craciun i-a venit germanului dupa ce a vizitat impreuna cu sotia sa un spital dintr-un oras apropiat de locuinta sa, cu copii bolnavi de cancer. Dornic sa ii ajute si sa le poata oferi mici bucurii in preajma celei mai asteptate sarbatori de iarna, Bernd s-a hotarat sa isi decoreze propria locuinta an de an astfel incat sa atraga mii de vizitatori, lucru pe care l-a reusit din plin. Banii pe care ii strange de la cei care doresc sa-i viziteze casa ii doneaza in fiecare an spitalului din orasul Hoechst, unde sunt ingrijiti copiii bolnavi de cancer.

Pentru a-si decora casa, Bernd Nemerich munceste 80 de zile la rand. Peste 100.000 de becuri colorate ii impodobesc casa si curtea exterioara. La intrare, pe horn, in curte si chiar agatate de balcon, Bernd a pus mai multe papusi cu Mos Craciun de mari dimensiuni care seara de seara danseaza si canta, spre deliciul vizitatorilor. Nimic nu lipseste din decor. Bernd are in curte chiar si un brad inalt de peste 10 metri impodobit cu simt de raspundere, care poate fi vazut noaptea din orice parte a orasului. La poalele bradului stau una peste alta mai multe cutii pline cu jucarii pentru cei mici.

"Ma bucur ca am reusit sa fac ceva atat de frumos. De mic copil am fost pasionat de Mos Craciun si ii scriam cate o scrisoare in fiecare an. Seara in care Mosul coboara pe horn si aduce cu el un sac plin cu jucarii este poate cea mai asteptata noapte din viata fiecarui copil. Impreuna cu sotia mea am hotarat sa ne decoram astfel casa an de an, in special pentru a putea aduce o bucurie in sufletul celor mici", declara pentru un ziar local Bernd Nemerich, de meserie sofer.

La sfarsitul fiecarui an, Bernd reuseste sa stranga aproximativ 6.000 de euro. Este fericit ca in acest fel poate sa dea si el o mana de ajutor in lupta pe care o dau medicii impotriva acestei crunte maladii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.