Balerinul Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balsoi, a fost spitalizat cu arsuri grave in zona fetei si a ochilor, dupa ce a fost atacat cu acid, joi seara, de o persoana necunoscuta, la Moscova.

Serghei Filin a fost atacat joi seara, la o ora tarzie, de un necunoscut, care l-a stropit in zona fetei cu acid, la parterul imobilului in care acesta locuieste, in centrul Moscovei, a precizat purtatorul de cuvant al politiei, citat de agentia de presa Interfax.

Balerinul a fost spitalizat cu arsuri de gradul al treilea pe fata si pe ochi, a declarat Katerina Novikova, purtatoarea de cuvant a Teatrului Balsoi, citata de agentia Itar-Tass.

Potrivit televiziunii ruse, medicii se tem ca pacientul isi va pierde vederea, dar au spus ca vor putea sa se pronunte abia peste doua saptamani. Ei considera, de altfel, ca Serghei Filin va avea nevoie de cel putin sase luni pentru a se vindeca complet, scrie MEDIAFAX.

Purtatoarea de cuvant de la Balsoi, o prietena apropiata de-a lui Filin, a spus ca acesta, numit in functia de director artistic al teatrului in martie 2011, a fost tinta mai multor amenintari. Ea a lasat sa se inteleaga ca acel atac a fost probabil asociat cu anumite rivalitati profesionale.

"Serghei era amenintat in permanenta de cand a primit acest post, iar predecesorii lui au fost si ei amenintati", a declarat ea la televiziune.

Recent, persoane ramase neidentificate au taiat cauciucurile automobilulului detinut de Serghei Filin, contul lui de Facebook a fost piratat si informatii destinate sa il compromita au fost publicate pe pagina sa, a precizat Katerina Novikova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.