Camera Comunelor (camera inferioara a parlamentui regatului Unit) a aprobat un document ce permite Scotiei sa organizeze un referendum privind independenta regiunii.

Referendumul privind independenta Scotiei s-ar putea desfasura anul viitor iar acest lucru va fi posibil daca documentul va fi aprobat si de Camera Lorzilor (camera superioara a parlamentului).

La baza acestei consultari populare se afla principii prevazute in acordul semnat anul trecut de premierul britanic David Cameron si premierul scotian Alex Salmond.

'Determinarea viitorului Scotiei in componenta Marii Britanii va fi cea mai importanta decizie in viata pe care o vor lua scotienii', a declarat ministrul de stat pentru Scotia din guvernul britanic, Michael Moore, potrivit realitatea.net.

Desi Scotia beneficiaza de cea mai mare autonomie a Marii Britanii, avand propriul parlament, sistem juridic si biserica de stat, regiunea vizeaza de sute de ani de independenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.