Autoritatile belgiene au retras 2.907 de permise de sejur unor europeni, in special romani, spanioli si bulgari, in ultimul an si jumatate dupa ce acestia au prifitat ilegal de un ajutor social acordat prin intermediul CPAS.
Serviciile secretarului de stat Maggie De Block (Open Vld) au putut depista beneficiarii ilegali de ajutoare in urma confruntarii unor informatii din bazele de date ale Centrului Public pentru Actiunea Sociala (CPAS) si ale autoritatilor federale. Aceste servicii fac schimb de informatii in mod sistematic inca de la mijlocul lui 2011.

In urma unor controale mai stricte, 989 de cetateni din Uniunea Europeana (UE) au fost nevoiti sa paraseasca tara, in 2011. Anul trecut, au fost retrase permisele de sedere acordate unui numar de 1.918 beneficiari ilegali de ajutor, potrivit RTBF care nu face alte precizari. In cea mai mare parte din cazuri este vorba despre falsuri privind persoane care s-au inscris ca independente dar care, in realitate, lucreaza in contul altcuiva., scrie gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.