Un elicopter s-a prabusit miercuri in centrul Londrei, dupa ce s-a lovit de o macara, au anuntat posturile de televiziune britanice, difuzand fotografii cu un nor negru de fum care se ridica deasupra cladirilor de pe strada.

UPDATE

Potrivit primelor informatii ale autoritatilor, bilantul tragediei este de doi morti si 11 raniti.



Serviciile de urgenta au dat curs unor sesizari cu privire la prabusirea unui elicopter in sudul Londrei, iar Brigada de pompieri din Londra a anuntat ca a primit multiple apeluri telefonice, dupa ce un elicopter a lovit o macara, in zona Vauxhall.

Elicopterul "a picat direct spre sol", potrivit lui Paul Ferguson, un fost producator BBC. De asemenea, martori au anuntat ca au vazut o coloana de fum in zona.

Politia a anuntat ca a primit primul apel telefonic la ora 8.00 GMT (10.00, ora Romaniei), iar Serviciul londonez de Ambulanta a anuntat ca se afla la fata locului. Surse din domeniul transporturilor din capitala britanica au confirmat, de asemena, ca este vorba despre un incident.

"Cladirea de care s-a lovit elicopterul este invaluita in ceata", a mai declarat Ferguson. El a adaugat ca macaraua de pe cladire "agata pe o parte" a acesteia. Martori au declarat ca au vazut moloz pe sol, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui corespondent BBC, cel putin patru ambulante si numeroase vehicule de politie se afla la fata locului. Circulatia este inchisa pe Wandsworth Road, la nivelul statiei Vauxhall, la sol parand ca exista moloz, potrivit corespondentului, iar o macara de pe cladirea aflata in constructie pare avariata.

Martori au postat mesaje pe Twitter despre ceea ce au vazut. "Tocmai intram cu bicicleta (in zona), cand am vazut mult fum deasupra (zonei) Vauxhall, inteleg ca s-a prabusit un elicopter, l-am vazut zburand deasupra Chelsea Bridge si m-am gandit ca este ciudat", scrie Belinda Moore, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Un "elicopter tocmai a lovit o macara si s-a prabusit la cativa metri in fata mea, in Vauxhall. Sunt complet socat", scrie Quin Murray, intr-un mesaj postat pe Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.