Ministrul Apararii din Rusia, Sergiu Shoigu, a anuntat masuri importante de modernizare a armatei.

Astfel soldatii vor primi in cursul anului acesta ciorapi care sa fie purtati in locul carpelor ce reprezinta standardul in prezent. Incepand din secolul al XVII-lea, soldatii rusi au inceput sa utilizeze carpe, denumite “portyanki” (bucati patrate de panza cu care isi infasurau laba piciorului) pentru a preveni bataturile date de incaltaminte.

Bocancii armatei rusesti sunt deosebit de grei si nu au sireturi iar “portyanki” au fost introduse in echipamentul standard al armatei prin ordinul tarului Petru cel Mare, urmand exemplul armatei olandeze. De atunci uniforma a ramas neschimbata.

Ministrul Apararii, Sergei Shoigu, care si-a preluat mandatul acum doua luni, s-a aratat insa mirat cand a auzit ca militarii inca mai folosesc "portyanki".

Acesta le-a recomandat soldatilor sa inceapa sa foloseasca ciorapi fara teama sanctiunilor, adaugand ca pana la finele anului, ciorapii vor intra in dotarea standard a armatei, scrie jurnalul.ro.

"In 2013, ori cel mai tarziu pana la sfarsitul anului 2013, trebuie sa uitam cuvantul "portyanki", a spus acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.