Pompierii au intervenit cu intarziere intr-o fabrica din estul Chinei, devastata de un incendiu, care nu a fost observat aproape trei ore, din cauza poluarii atmosferice dense, a informat marti presa oficiala.

Incendiul a izbucnit in noaptea de duminica spre luni intr-o fabrica de mobila situata in provincia estica Zhejiang.

"Din cauza cetii groase din aer de la acel moment, au trecut aproape trei ore inainte ca locuitorii din vecinatate sa observe fumul si flacarile", a relatat agentia China Noua. In consecinta, o cantitate mare de mobila a fost distrusa, a mai adaugat ea.

Sambata, duminica si luni, o ceata groasa alcatuita din particule nocive a acoperit nordul si estul Chinei, afectand circulatia rutiera si determinand anularea unor zboruri, scrie MEDIAFAX.

Poluarea atmosferica de o densitate neobisnuita a scazut vizibilitatea in unele zone la o suta de metri.

De asemenea, poluarea a provocat o mare dezbatere in tara cu privire la ritmul de dezvoltare actual al Chinei, precum si critici virulente din partea presei oficiale, care le-a cerut autoritatilor transparenta pe viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.