Senatorii americani au elaborat cea mai stricta legislatie privind controlul armelor, bazata pe 19 masuri executive pe care trebuie sa le aplice Barack Obama.
Daca masurile sunt aplicate de Obama, legea poate fi promulgata chiar daca nmu are sprijinul unei majoritati in Congres. Vicepresedintele american, Joe Biden, a anuntat ca echipa Casei Albe a identificat 19 masuri executive prin care Obama poate modifica legislatia pentru controlul armelor fara a mai avea nevoie sa-I convinga pe republicanii din Conggres sa fie de acord cu inasprirea regimului.

In replica, Steve Stockman, senator republican de Texas, a anuntat ca grupul senatorilor republicani va initia o motiune pentru suspendarea presedintelui daca acesta ignora pozitia Congresului si promulga legea doar cu sprijinul democratilor. Stockman a argumentat ca astfel de masuri executive ar fi „neconstitutionale” si vor „ingradi dreptul garantat prin Constitutie al americanilor de a se detine si purta arme”, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.