MAE atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca sau sa tranziteze Ungaria, Croatia si Slovenia asupra conditiilor meteo din aceste tari si problemelor cauzate traficului rutier.

Astfel, Serviciul National Ungar de Meteorologie a anuntat pentru ziua de luni cod galben de ninsori pe intreg teritoriul Ungariei si cod portocaliu de ninsoare, ploaie inghetata si viscol pentru partea de vest a Ungariei.

Potrivit MAE, din informatiile Inspectoratului General al Politiei Ungare, in Ungaria, toate drumurile nationale, autostrazile si punctele de trecere a frontierei sunt deschise traficului si se circula in conditii de iarna.

Exceptie face circulatia traficului greu la frontiera dintre Ungaria si Slovenia, caruia autoritatile slovene i-a interzis intrarea pe teritoriul acestei tari. Ca urmare, autoritatile ungare opresc acest tip de trafic in parcarile din Ungaria, pe autostrada M7, inainte de a ajunge in frontiera comuna ungaro-slovena.

De asemenea, Republica Croatia se afla sub avertizare meteorologica cod portocaliu de ninsoare si ploi, regiunea capitalei Zagreb fiind sub cod rosu de ninsoare. In aceasta regiune, nordul si estul tarii, precum si nordul coastei Dalmatiei, echiparea mijloacelor de transport cu anvelope de iarna este obligatorie.Traficul se desfasoara in conditii de iarna, majoritatea mijloacelor de transport de pe teritoriul Republicii Croatia inregistrand intarzieri. Nu exista drumuri, cai ferate, porturi sau aeroporturi inchise.

Conducatorii de vehicule de transport marfa sunt sfatuiti sa consulte permanent paginile de internet indicate deoarece, in prezent, exista restrictii de circulatie pentru acest tip de vehicule pe majoritatea drumurilor din Croatia, o harta exacta a acestor restrictii neputand fi pusa la dispozitie deoarece situatia se schimba de la o ora la alta, scrie MEDIAFAX.

Pentru evitarea eventualelor probleme se recomanda ca autovehiculele sa fie dotate corespunzator pentru trafic pe timp de iarna si, cu precadere, in cursul noptii, sa existe provizii suficiente de combustibil si alimente.

Totodata, la aceasta ora se circula cu greutate pe principalele autostrazi de pe teritoriul Sloveniei, din cauza caderilor masive de zapada, a vizibilitatii reduse, a rafalelor de vant si a ghetii.

Autoritatile slovene au anuntat blocaje pe autostrada A1, care traverseaza Slovenia intre Ungaria si Italia, in special pe portiunea dintre Ljubljana si Koper/Trieste. Traficul dureaza mai mult decat in mod normal, cu blocaje care se pot prelungi mai multe ore.
Pentru autovehiculele grele s-au impus restrictii de circulatie pe autostrazile A1 si A2.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Prognoza meteo pentru zilele urmatoare prevede continuarea ninsorilor, iar, in anumite zone, a viscolului si, prin urmare, se vor mentine conditiile dificile de trafic pe teritoriul Sloveniei.

Punctul de trecere a frontierei Obrezje intre Slovenia si Croatia este inchis in ambele sensuri.

Pe autostrada A2-E70 intre Ljubljana si Novo Mesto, pe autostrada A5 Murska-Sobota, in directia de Maribor, pe autostrada A1-E57 intre Kompolje si Ljubljana in directia Ljubljana, traficul rutier este restrictionat pentru autovehiculele grele. Informatii privind situatia traficului rutier in Slovenia pot fi obtinute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si, precum si la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) si 00 386 151 88 518 (international).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.