Ninsorile puternice inregistrate luni in estul Japoniei au provocat moartea cel putin unei persoane si ranirea altor 891, in special din cauza derapajelor automobilelor si alunecarilor.

Un bilant anterior anunta un mort si alti 463 de raniti.

In regiunea Tokyo, numeroase automobile si pietoni din capitala au fost blocati de catre aceste puternice ninsori, nefiind obisnuiti cu asemenea vreme rea.

Un barbat, in varsta de 71 de ani, a murit in provincia Nagano (centru) in timp ce deszapezea in fata casei, a precizat NHK.

Cel putin un alt deces a fost raportat in urma unor accidente rutiere, fara ca acestea sa fie neaparat imputate conditiilor meteorologice nefavorabile.

Aceste ninsori au obligat autoritatile sa suspende legaturi feroviare si sa inchida autostrazi. Ele au paralizat traficul aerian in mare parte din tara, peste 700 de zboruri interne fiind anulate, si au afectat peste 100.000 de pasageri in acest sfarsit de saptamana prelungit, luni fiind zi libera, scrie MEDIAFAX.

Trenurile circulau, totusi, aproape normal marti, in timp ce cursele aeriene interne decolau de pe aeroporturi aproape ca de obicei.

Ninge aproape in fiecare iarna in Tokyo, insa, in general, nu cat sa se aseze un strat de zapada de aproximativ 10 centimetri in capitala si in suburbiile ei.

In schimb, centrul, partea de nord si de vest sunt in general acoperite mai toata iarna de o patura alba de zapada de cativa zeci de centimetri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.