Publicatia franceza “L’Express” a realizat in numarul din noiembrie 2012 un top al celor mai frumoase 10 locuri de veci de pe glob.

Romania ocupa prima pozitie in acest clasament, cu cimitirul de la Sapanta, despre care publicatia franceza spune ca acesta este unul dintre cele mai colorate cimitire din lume.

La 700 km Nord-Vest de Bucuresti, satul Sapanta este cunoscut pentru ca aici se afla unul dintre cele mai colorate cimitire din lume. Stilul si inscriptiile poetice, precum si mozaicul folosit sunt expresia vietii defunctului. Traditia a fost inceputa in 1930 de catre un artist local si este perpetuata si astazi”, a scris publicatia, potrivit travels.tl.

Cimitirul Vesel din Sapanta, Maramures, a devenit faimos datorita pietrelor funerare viu colorate, impodobite cu desene si scurte poezioare care descriu viata celor inmormantati acolo. Strainii sunt de cele mai multe ori impresionati de acest cimitir datorita felului haios in care este privita moartea in acel loc.

Sapanta este pe aceeasi lista cu locuri cum ar fi Recoleta, din Buenos Aires, Grave-Wood din New York sau Pere Lachaise din Paris, unde se odihnesc celebritati precum Oscar Wilde, Chopin, Marcel Proust sau Jim Morisson.

Jurnalistii francezi scriu, de asemenea, si despre cimitirele din Mexic si Statele Unite ale Americii, care au pietre funerare deosebite, fie decorate cu piese de mozaic multicolor, sau asezate foarte aproape unele de altele, in functie de cultura locala.

Topul celor mai frumoase cimitire din lume
:

1. Cimitirul din Sapanta, Romania;

2. Cimetiere du Pere Lachaise, Paris (France);

3. Cimitirul vechi evreiesc din Praga (Republica Ceha);

4. La Recoleta, Buenos Aires (Argentina);

5. Cimitirul Green Wood, New York (SUA);

6. Cimitirul Highgate, Londra (Marea Britanie);

7. Cimitirul Xoxocotlan, Santa Cruz (Mexic);

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

8. Cimitirul National din Arlington (Virginia, SUA);

9. Forest Lawn, Los Angeles (SUA);

10. Cimitirul Waverley (Australia).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.