Peste 500 de zboruri interne erau anulate, trenuri suspendate si drumuri inchise luni, in Japonia, in zona Tokyo si in nord-est, din cauza unor ninsori importante care au provocat accidente rutiere si zeci de raniti.

Un strat de zapada de aproximativ 12 centimetri acoperea luni dupa pranz orasul Yokohama, la periferia Tokyo, in timp ce in capitala s-au acumulat aproape zece centimetri de zapada.

Este vorba despre primele ninsori din aceasta iarna in regiunea capitalei, insa un strat de zapada de o asemenea grosime nu a mai fost constatat la Yokohama din ianuarie 2001, precizeaza postul de televiziune NHK.

Numai in provincia Kanagawa, langa Tokyo, aproximativ 50 de persoane au fost ranite usor din cauza unor tamponari si altor accidente.

Numeroase automobile aveau nevoie de ajutor pe strazile din Tokyo si in imprejurimi, in timp ce vehicule de interventie se deplasau cu greu. Unele autostrazi erau inchise.

Pe trotuare, la Tokyo, pietonii circula greu atat din cauza zapezii, cat si a vantului, incercand sa se apere, in zadar, cu ajutorul umbrelelor.

Afectata de zapada era si regiunea Tohoku, in nord-est, sinistrata de un cutremur urmat de un tsunami la 11 martie 2011, unde zeci de mii de persoane traiesc in locuinte provizorii prefabricate, scrie MEDIAFAX.

In conditii glaciale exceptionale, doar una dintre cele patru piste a ramas deschisa in continuare pe aeroportul Haneda, in apropiere de capitala, iar accesul rutier si feroviar catre aeroportul Narita, la aproximativ 60 de kilometri distanta, era perturbat. La Tokyo, luni, principalele doua companii nipone, Japan Airlines (JAL) si All Nippon Airways (ANA), au renuntat la sute de zboruri si prevedeau ca alte anulari sunt probabile, in functie de evolutia situatiei. Alte companii mici erau, de asemenea, afectate.

Societatea de cai ferate JR Est, care deserveste aglomeratiile Tokyo si Sendai, anunta pe pagina de Internet ca legaturile feroviare sunt suspendate, iar trenurile inregistreaza intarzieri din cauza acumularii zapezii. Agentia Nationala japoneza de Meteorologie avertiza nu doar cu privire la ninosare, dar si privind rafale de vant de 70 pana la 100 de kilometri pe ora, cu intensificari ce pot depasi 150 de kilometri pe ora catre seara si in cursul noptii.

Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.