Presedintele venezuelan Hugo Chavez, care primeste ingrijiri in Cuba pentru cancer, reactioneaza bine la tratament si nu este in coma, asa cum afirma informatiile care circula pe retelele de socializare, a declarat intr-un comunicat publicat sambata Adan Chavez, fratele presedintelui.

Adan Chavez, care este guvernatorul statului Barinas, din sud-vestul Venezuelei, a asigurat ca presedintele reactioneaza "bine" la tratament.

El a calificat drept "total false" informatiile potrivit carora "presedintele este in coma si familia ar discuta despre o pretinsa deconectare de la aparatele care il mentin in viata", afirma comunicatul.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele venezuelan, in varsta de 58 de ani, "continua sa reactioneze bine la tratament si progreseaza in fiecare zi in recuperare", a declarat fratele sau, intors vineri in tara din Cuba.

Adan Chavez a precizat totusi ca vicepresedintele venezuelan este cel desemnat sa informeze populatia in legatura cu starea de sanatate a lui Hugo Chavez.

Presedintele este, potrivit fratelui sau, "in stare stationara" in ceea ce priveste insuficienta respiratorie care i s-a declansat dupa cea de-a patra interventie chirurgicala pentru cancer.

Guvernul venezuelan, care divulga putin cate putin informatii despre sanatatea lui Chavez, nu a putut inlatura incertitudinea din Venezuela, unde populatia nu l-a vazut si nici nu l-a auzit pe presedinte de peste o luna si unde zvonurile privind agravarea starii sale de sanatate s-au inmultit.

Potrivit lui Adan Chavez, cel mai mare dintre fratii presedintelui si cel mai implicat in politica, aceste informatii "fac parte din razboiul dus de o opozitie necrofila" si de presa "care difuzeaza zvonuri false pentru a propaga haos si neliniste".

Reales in octombrie pentru un al treilea mandat, Hugo Chavez nu a putut depune juramantul la 10 ianuarie, dar puterea legislativa si puterea judiciara i-au confirmat statutul de sef al statului in functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.