Cateva mii de persoane au manifestat, vineri, la Ljubljana pentru a cere demisia premierului Janez Jansa, suspectat de coruptie, potrivit autoritatilor, citate de AFP.

Potrivit postului public de radio, peste 10.000 de persoane au participat la aceasta manifestatie antiguvernamentala - cea mai importanta din Slovenia din ultimele luni -, in timp ce politia estima numarul participantilor la 8.000 de persoane.

Manifestatia, lansata la apelul unor grupuri de cetateni "pentru demisia Guvernului si reinnoirea Sloveniei", a avut loc la cateva zile dupa ce premierul Jansa si primarul capitalei slovene Zoran Jankovici - liderii celor doua mari partide politice din tara - au fost acuzati de organismul de control anticoruptie de nereguli in privinta averilor si conturilor lor bancare.

In manifestatia de vineri au fost afisate bannere cu mesajul "Wanted" (cautat de politie) si cu portretul lui Jansa, in timp ce pe altele se putea citi "Vrem demisia elitei politice", transmite MEDIAFAX.

Niciun incident grav nu a fost raportat in cursul manifestatiei organizate prin intermediul Facebook, care a fost sustinuta in special de asociatia scriitorilor si de grupurile de stanga ale veteranilor de razboi.

In decembrie, primarul celui de-al doilea oras sloven, Maribor, a demisionat in urma acuzatiilor de coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.