O serie de atentate comise joi a provocat in total moartea a 92 de persoane, dintre care 81 intr-o institutie frecventata de membri ai minoritatii siite in capitala provinciei pakistaneze instabile Balucistan.

Un prim atac cu bomba a provocat moartea a 11 persoane si ranirea altor 27 intr-o piata foarte frecventata din acest oras din provincia cea mai saraca din Pakistan, vecina cu Iran si Afganistan. Dispozitivul exploziv a fost amplasat pe un vehicul al unei unitati de paramilitari.

Ulterior, in cursul serii, un dublu atentat a vizat un club de biliard plin dintr-un alt cartier, cu majoritate siita, au declarat autoritatile locale.

Acesta a provocat 81 de morti, dintre care "noua membri ai personalului de politie" si un cameraman al unei televiziuni locale, si 121 de raniti, a declarat in cadrul unei conferinte de presa la Quetta un oficial de rang inalt din cadrul politiei, Mir Zubair Mehmood, care nu a exclus ca acest bilant sa creasca, scrie MEDIAFAX.

Primul kamikaze si-a aruncat in aer incarcatura in club si dupa zece minute, dupa ce la fata locului au ajuns politisti, echipe de salvare si jurnalisti, al doilea kamikaze si-a aruncat in aer masina-capcana in fata cladirii, a declarat pentru AFP Mir Zubair Mehmood.

Cu incarcaturi explozive "foarte puternice", atacatorii au vizat deliberat un cartier ai carui locuitori apartin in special minoritatii siite din Pakistan, a explicat un oficial local, Akbar Durrani.

Acesta este atacul sinucigas cel mai sangeros din Pakistan dupa ce doi kamikaze au provocat moartea a 98 de persoane actionandu-si incarcaturile explozive in fata unui centru de formare a politistilor din Shabqadar, la 13 mai 2011, la scurt timp dupa ce militarii americani l-au ucis pe teritoriul pakistanez pe liderul Al-Qaida Osama ben Laden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.