SUA vor ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana temandu-se ca o iesire a britanicilor ar fi impotriva intereselor americane.

"Avem o relatie in crestere cu UE, o institutie, care are o influenta din ce in ce mai mare in lume, si vrem sa vedem si o voce puternica a britanicilor in aceasta Uniune", a declarat Philip H. Gordon, Asistent-Secretar de Stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, la o intrunire de la Londra.

"Acesta este interesul Americii", a adugat Philip Gordon. "Mai mult decat orice, vocea sa (a Marii Britanii - n.red.) in cadrul Uniunii Europene este esentiala pentru Statele Unite ale Americii", a concluzionat Gordon, potrivit HotNews.

In ultimile saptamani, oficialii americani au lansat avertismente similare in privat, insa este prentru prima data cand un membru senior al guvernului Obama vorbeste depre riscurile generate de dezbaterea din marea britanie cu privire la viitorul sau european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.