Un nou hop, alta piatra de incercare in calea procesului de pace, alta punere la incercare a determinarii Israelului si Autoritatii Palestiniene de a merge mai departe, de a nu se lasa infranti de o noua tentativa de destabilizare a situatiei. Caci asa a fost calificat de comunitatea internationala atentatul de ieri de la Netanya, la nord de Tel-Aviv, actiune soldata cu cinci morti si 30 de raniti si revendicata de miscarea extremista Jihadul islamic.

Teroristul-kamikaze a detonat incarcatura aducatoare de moarte la intrarea intr-un centru comercial, dupa ce fusese depistat de fortele de supraveghere. Un politist aflat la fata locului a afirmat ca sinucigasul nu purta centura exploziva, incarcatura infernala - "cateva kilograme" - fiind carata in valiza. "Oamenii de ordine l-au impiedicat sa intre in magazin", a adaugat el. Atacul a fost comis de Lotfi Amine Abu Saada, in varsta de 21 de ani, membru al Brigazilor lui al-Qods, aripa militara a Jihadului islamic.

Liderul palestinian, Mahmud Abbas, a condamnat vehement acest atentat "terorist" si a promis sa-i prinda si sa-i trimita in justitie pe cei care s-au aflat in spatele operatiunii. Ministrul israelian de externe, Sylvan Shalom, a declarat, la randul sau, ca atentatul demonstreaza lipsa de initiativa a palestinienilor, indiferenta lor fata de gruparile armate palestiniene. Cele cinci decese de ieri ridica la 4.897 numarul persoanelor ucise in violentele israeliano-palestiniene de la declansarea Intifadei, in septembrie 2000. Peste trei sferturi dintre morti sunt palestinieni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.