In Republica siberiana Sakha s-a impus stare de urgenta dupa constatarea unei invazii de circa 3.500 de lupi care au atacat mai multe turme de reni ale pastorilor.

Autoritatile din Moscova au organizat astfel o ampla vanatoare a animalelor despre care se preconizeaza ca va dura aproximativ trei luni si va incepe pe 15 ianuarie.

Potrivit specialistilor, lupii au iesit din paduri si au inceput sa atace turmele de reni din cauza imputinarii drastice a iepurilor de zona. Rusii ofera o recompensa de 25.000 de euro pentru cei care reusesc sa ucida cei mai multi lupi. Pana in momentul de fata nu se cunosc cazuri in care lupii sa fi atacat si oamenii.

Sezonul de vanatoare de lupi a fost prelungit pentru tot anul. Tinta vanatorilor este sa reduca populatia de lupi de la 3.500, cat sunt acum, la 500.

Potrivit ministrului Agriculturii din republica Sakha, 16.111 reni au fost ucisi de lupi, in 2012, o crestere cu 4,3% fata de 2011. Acest lucru a insemnat pierderi estimate la 3,7 milioane de euro pentru crescatorii de reni, scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.