Decizia politica privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen ar putea fi amanata dincolo de martie 2013, potrivit unor surse diplomatice de la Bruxelles.

Ministrii de Interne din cadrul UE se vor intalni in primul consiliu sub presedintie irlandeza la 7 martie, cand ar urma sa fie discutate si candidaturile Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Dar acest lucru s-ar putea schimba, din cauza opozitiei puternice din partea Olandei si a altor tari, a declarat postul de radio national din Bulgaria, citand surse de la Comisia Europeana, scrie MEDIAFAX.

Potrivit informatiilor, de aceasta data Romania este responsabila de o eventuala noua amanare, deoarece ea va fi determinata de situatia complicata din punct de vedere politic din tara, afirma site-ul Novinite.com.

Presa bulgara a comentat recent ca extinderea Schengen nu pare sa se numere printre prioritatile presedintiei irlandeze a UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.