Conflictul din Siria este alimentat si organizat de forte straine, cu ajutorul "teroristilor" care colaboreaza cu reteaua Al-Qaida, afirma presedintele sirian, Bashar al-Assad, in primul discurs televizat din ultimele trei luni.

"Asistam la un conflict intre natiunea siriana si inamicii sai, intre poporul sirian si criminali", a declarat liderul sirian, denuntand presupuse "tentative de divizare a Siriei".

"Este un conflict al celor care vor sa se razbune pe poporul sirian prin divizarea tarii. Acestia sunt dusmanii poporului si dusmanii lui Alah. Iar dusmanii lui Allah vor merge in iad", a continuat al-Assad.

Presedintele sirian propune organizarea unei conferinte de reconciliere cu "cei care nu au tradat Siria", conform CNN. Conferinta ar urma sa fie succedata de formarea unui nou guvern si de emiterea unui decret de amnistiere generala a rebelilor, catalogati drept "teroristi".

"Prima etapa a unei solutii politice va necesita oprirea finantarii si inarmarii opozitiei din strainatate, incetarea operatiunilor teroriste si restabilirea controlului asupra frontierelor. Nu vom purta dialog cu o marioneta a Occidentului", a spus liderul sirian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.