China a protestat oficial, dupa ce trei bombe ale armatei birmane au cazut pe teritoriul sau in cursul unor operatiuni impotriva minoritatii din statul Kachin, a anuntat vineri Ministerul chinez de Externe.

"China a protestat oficial pe langa Myanmar, cerandu-i sa ia imediat masuri eficiente cu scopul de a impiedica producerea unor incidente similare", a declarat Hua Chunying, o purtatoare de cuvant a ministerului.

Bombele au cazut de partea chineza a fontierei, duminica, si nu au provocat victime, a precizat Hua in timpul unei conferinte de presa.

Luptele intre armata birmana si rebelii kachin s-au intensificat in cursul ultimelor zile.

Zeci de mii de persoane au fost mutate in interiorul statului Kachin incepand din iunie 2011, in timp ce acordul de incetare a focului, in vigoare de 17 ani, a devenit caduc, scrie MEDIAFAX.

Unii locuitori din Kachin si-au gasit refugiu la rude in partea chineza a frontierei, potrivit presei chineze.

Purtatoarea de cuvant a refuzat sa precizeze daca Beijingul ar fi tentat sa devina mediator in cadrul conflictului.

"Problema privind nordul Myanmarului este de ordin intern si speram ca Guvernul birman va putea trata problema in mod corespunzator negocierilor pasnice", a declarat Hua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.