Secretarul de Stat american Hillary Clinton, spitalizata incepand de duminica in vederea tratarii unui cheag de sange la nivelul capului, a parasit spitalul presbiterian din New York miercuri.

"Secretarul de Stat Hillary Clinton a parasit spitalul in aceasta (miercuri) seara. Echipa medicala care a urmarit-o a spus ca inregistreaza progrese din toate punctele de vedere si este increzatoare in faptul ca se va reface complet", a anuntat Philippe Reines, consilierul lui Clinton, intr-un comunicat.

Departamentul de Stat nu a oferit precizari in legatura cu data la care secretarul de Stat va putea sa isi reia activitatea. Ea urmeaza sa predea stafeta succesorului sau, John Kerry, in cateva saptamani.

Postul de televiziune CNN a difuzat miercuri dupa-amiaza imagini cu Clinton, care purta ochelari de culoare inchisa, parasind spitalul, insotita de sotul sau, Bill si fiica sa Chelsea. Aceasta este prima aparitie publica a lui Clinton de la 7 decembrie si pana in prezent.

"Ea vorbeste frecvent la telefon cu colaboratorii sai, este destul de activa, la telefon, cu noi", a declarat anterior Victoria Nuland, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, scrie MEDIAFAX.

Clinton era tratata pentru un cheag de sange localizat intre creier si craniu. I-au fost administrati anticoagulanti in vederea dizolvarii acestui cheag.

Departamentul de Stat a comunicat, in mai multe randuri, in ultimele saptamani, despre starea de sanatate a secretarului de Stat, dar fara sa indeparteze, totusi, intrebari cu privire la o absenta inedita si atat de lunga. Medicii prevad o refacere completa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.