Uniunea Europeana a anuntat ca intentioneaza sa interzica tigarile cu arome. De reglementari diferite nu vor scapa nici cei care au ales varianta tigarilor electronice, scrie romanialibera.ro.

Tigarile cu arome vor fi interzise, iar cele electronice vor ramane pe piata doar daca respecta anumite conditii. Mai exact, vor putea fi comercializate doar daca contin nicotina sub un anumit prag recomandat de Comisia Europeana si daca au avertismente de sanatate.

Producatorii de tutun sustin ca normele pe care vrea sa le impuna Comisia Europeana pe teritoriul celor 27 de state membre, printre care si Romania, sunt bazate pe dovezi nefondate.

„Tutunul ucide jumatate dintre utilizatorii sai si prezinta un grad ridicat de dependenta. In conditiile in care 70% dintre fumatori incep sa fumeze inainte de varsta de 18 ani, ambitia propunerii este de a face produsele din tutun si fumatul mai putin atractive si de a-i descuraja pe tineri sa inceapa sa consume produse din tutun", a declarat Tonio Borg, comisarul responsabil pentru politica in materie de sanatate si consumatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.