Regimul lui Bashar al-Assad nu are un loc in viitorul Siriei, a declarat sambata presedintele egiptean Mohamed Morsi, reiterand opozitia tarii sale fata de o interventie militara in acest stat.

"Nu exista un loc pentru actualul regim in viitorul Siriei", a declarat Morsi in Senat, insistand asupra importantei "pastrarii unitatii teritoriului sirian in integralitatea sa".

Presedintele egiptean si-a exprimat totodata atat "opozitia fata de orice interventie militara in Siria, care ar agrava crizele (cu care se confrunta) poporul sirian", cat si preferinta pentru cautarea "unei solutii politice cu un sprijin si un consens arab, regional si international".

Morsi a propus in august formarea unui Grup regional de contact din care sa faca parte Egiptul, Iranul, Arabia Saudita si Turcia, cu scopul de a solutiona criza din Siria, scrie MEDIAFAX.

"Sfarsitul baii de sange sirian si (...) revenirea refugiatilor sirieni in patrie" sunt prioritare pentru Egipt, a subliniat Morsi, a carui tara gazduieste aproape 150.000 de sirieni, potrivit unor statistici ale Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR).

"Siria va fi unita, libera si independenta, iar nimeni nu va vorbi in numele sau daca nu este un reprezentant al poporului sirian", a adaugat el.

Egiptul nu a recunoscut ca reprezentant legitim al poporului sirian Coalitia opozitiei, formata in noiembrie la Doha.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.