Regimul comunist de la Beijing a inasprit reglementarile in domeniul Internetului, in cadrul pachetului de masuri destinat "protectiei informatiilor personale", anunta agentia China Noua.

Criticii sustin ca regimul comunist incearca sa limiteze libertatea de exprimare, argumentand ca Internetul este considerat drept amenintare de Partidul Comunist unic.

Autoritatile chineze monitorizeaza cu atentie materialele transmise prin Internet din afara tarii si blocheaza frecvent astfel de activitati de comunicare, scrie MEDIAFAX.

Noile masuri au fost adoptate la o luna dupa desemnarea noii conduceri a Partidului Comunist.

Conform noilor reglementari, toate persoanele care vor semna contracte pentru utilizarea Internetului, telefoniei fixe si mobile trebuie sa furnizeze "date exacte de identitate".

Internetul, in special site-urile de socializare, a fost utilizat in ultimele luni pentru organizarea unor proteste in China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.