Coreea de Nord a reparat pagubele cauzate de inundatii la centrul sau nuclear si ar putea sa procedeze curand la al treilea test nuclear.

Imaginile, datate cel mai tarziu la 13 decembrie, la o zi dupa un tir de racheta cu raza lunga de actiune considerat de Washington un test balistic, arata ca regimul mentine pregatita in mod permanent instalatia de la Punggye-ri, potrivit Institutului americano-coreean din cadrul Johns Hopkins University.

Un test nuclear ar putea avea loc in urmatoarele doua saptamani, in urma unei decizii in acest sens, cu conditia ca un fir de apa detectat la intrarea de sud a tunelului sa nu constituie un impediment major, a precizat institutul pe site-ul sau, 38 North.

"Nu este posibil sa se spuna cu certitudine daca aceasta problema se afla sub control sau a fost solutionata" intre timp, subliniaza institutul, scrie MEDIAFAX.

Primele teste nucleare nord-coreene, efectuate in octombrie 2006 si mai 2009, au fost realizate la cateva luni dupa tiruri - esuate - de lansatoare.

Coreea de Nord a lansat la 12 decembrie, cu succes, o racheta cu raza lunga de actiune de tip Unha-3 menita sa amplaseze pe orbita un satelit civil, o misiune exclusiv stiintifica, potrivit declaratiilor sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.