Premierul israelian Benjamin Netanyahu avertizeaza ca Israelul ar putea ataca Iranul si Siria, vorbind despre "amenintarile" iraniene si siriene la adresa statului evreu.

Netanyahu a facut aceste declaratii in cursul unei ceremonii de absolvire organizata de Fortele Aeriene israeliene.

"Vedem cu totii ce se intampla in Siria", a spus Netanyahu, subliniind ca regimul sirian ataca civili si nu se va da inapoi de la nimic.

"Israelul urmareste cu atentia evolutiile din Siria si va face totul pentru a se apara de orice amenintare", a adaugat premierul israelian, scrie MEDIAFAX.

Declaratiile intervin dupa ce Netanyahu s-a intalnit cu regele Abdullah al Iordaniei pentru a discuta despre situatia din Siria, tara care se confrunta cu un conflict civil soldat cu cel putin 45.000 de morti, conform activitatilor pentru drepturile omului.

Netanyahu nu a uitat nici de Iran, un inamic declarat al statului evreu si o tara suspectata ca ar incerca sa se doteze cu arme nucleare. "Israelul ofera un brat puternic pentru pace doar celor care vor pace, dar cei care ne ameninta trebuie sa stie ca vom lovi cu putere pentru a ne apara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.