Diplomatia americana si-a exprimat vineri regretul ca Rusia a interzis prin lege cetatenilor americani sa adopte copii rusi.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat s-a declarat "ingrijorat" de votul din Duma rusa al unei legi care interzice americanilor sa adopte orfani rusi, apreciind ca "bunastarea copiilor este prea importanta pentru a o lega de aspectele politice ale relatiei" uneori tensionata intre Statele Unite si Rusia, scrie MEDIAFAX.

"Ceea ce ne ingrijoreaza mai ales in aceasta legislatie este ca impiedica efectiv copii sa creasca intr-un mediu familial fericit, plin de dragoste si respect", a declarat purtatorul de cuvant, Patrick Ventrell.

Acesta a amintit ca "60.000 de copii rusi au fost adapostiti de familii americane in ultimii 20 de ani" si apreciaza ca, o data cu aceasta noua lege rusa, "copiii rusi sunt cei care vor avea de suferit".

Duma de Stat a adoptat miercuri, in a doua lectura, un proiect de lege privind interzicerea adoptiei copiilor rusi de catre cetateni americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.