Cu doar cateva zile inainte de Craciun, Papa Benedict al XVI-lea a criticat mariajele intre persoanele de acelasi sex si ideea de familie moderna, avertizand ca viitorul omenirii este in joc, potrivit telegraph.co.uk.

Suveranul Pontif a facut aceste afirmatii in discursul sau de sfarsit de an, a carui tema a fost promovarea familiei traditionale.

„In lupta pentru o familie, insasi notiunea de fiinta – de ceea ce inseamna cu adevarat fiinta umana – e pusa sub semnul intrebarii“, a spus Papa.

„Problema familiei... intrebarea e, de fapt, ce inseamna sa fii barbat si ce trebuie sa faci ca sa fii un barbat adevarat“, a adaugat el.

Suveranul Pontif l-a citat in discursul sau pe rabinul francez Gilles Bernheim, spunand ca promovarea mariajelor gay precum si dreptul acestor cupluri de a adopta copii reprezinta un „atac“ la adresa familiei traditionale, formata dintr-un tata, o mama si copii, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.