Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a nominalizat pe senatorul John Kerry pentru functia de secretar de Stat, in locul lui Hillary Clinton.

Barack Obama a facut acest anunt in cursul unei conferinte de presa organizata la Casa Alba, scrie MEDIAFAX.

"Stiu ca veti fi un formidabil secretar de Stat", a declarat Obama alaturi de Kerry, remarcand ca mandatele de senator de Massachusetts l-au pregatit pentru postul de sef al diplomatiei americane.

Candidat la alegerile prezidentiale din 2004, pe care le-a pierdut in fata lui George W. Bush, John Kerry, un veteran al razboiului din Vietnam inainte de a deveni militant impotriva razboiului, este senator de Massachusetts din 1985 si tocmai a implinit 69 de ani.

In calitate de sef al puternicei Comisii de Afaceri Externe din Senat, unde i-a succedat actualului vicepresedinte Joe Biden, el are deja o experienta solida in domeniul diplomatic si a fost emisarul lui Barack Obama in numeroase dosare sensibile, in special in cel privind relatiile cu Pakistanul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.