Mii de copii rusi se aduna de Anul Nou la Palatul lui Ded Moroz (Mos Gerila), din apropiere de Moscova, pentru a-i cere mosului jucarii, bomboane, dar si puturi de petrol.

"Dorintele copiilor sunt uneori imprevizibile. Un baietel mi-a cerut, saptamana trecuta, un put de petrol", a marturisit Mos Gerila.

Printre alte cadouri dorite de micii cetateni ai acestei tari, care, alaturi de Arabia Saudita, este principalul producator de petrol mondial, se numara si obiecte vazute "intr-o reclama sau in desene animate", cum ar fi jocuri sofisticate de constructie sau o papusa frumoasa, afirma Ded Moroz, care, asemeni colegilor sai din alte tari, poarta o barba alba lunga si manusi rosii brodate.

Palatul mic din lemn, construit la marginea padurii Kuzminki si inaugurat in 2004 de primaria Moscovei, este a doua resedinta a lui Mos Gerila, "personajul cel mai bun din basmele rusesti".

"Mos Gerila este iubit in Rusia, deoarece intotdeauna se tine de cuvant si pentru ca fiecare copil primeste cate un cadou", a adaugat Mosul. Spre deosebire de traditia occidentala, incepand cu perioada comunista, copiii din Rusia nu mai primesc cadouri in seara de Craciun, ci in noaptea de Anul Nou, scrie MEDIAFAX.

In decembrie, aproximativ 3.000 de copii vin zilnic sa-l viziteze pe Mos Gerila si sa-i lase scrisori cu liste de cadouri dorite.
Ded Moroz are o singura rugaminte fata de copii: "Ei pot fi indrazneti, numai sa nu devina obraznici".

Adunati in curtea palatului, in jurul unui brad gigantic, copiii sunt dornici sa povesteasca ce fapte bune au facut pe parcursul anului.

"Eu am ajutat-o pe mama sa pregateasca bucate si am spalat. Eu intotdeauna ma ocup de spalat", a asigurat Vika Kuzminskaia, o fetita blonda, in varsta de sapte ani.

"Si eu am ajutat-o pe mama, am facut de mancare si l-am ascultat pe tata", a afirmat Dima Fomin, de aceeasi varsta.

In fermecatorul palat de lemn vecin, un alt personaj din basme, Zana Zapezilor (Snegurocika), fiica mica a lui Mos Gerila, marturiseste ca nu doar copii le scriu ca vor cadouri, ci si adutii.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

"Adultii cer sanatate, prosperitate si o multime de lucruri bune pentru copiii lor", a relatat Zana Zapezilor, care poarta o rochie albastra lunga si o coroana argintie. Asezat pe un tron stralucitor, in "biroul" sau, Ded Moroz priveste pe geam, cum un grup nou de copii se apropie de palat.

"Copiii sunt oxigenul nostru. Ei imi daruiesc multa energie pozitiva, care ma incarca pentru tot anul. Eu traiesc gratie acestei energii si bunatatii copiilor", a adaugat Mos Gerila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.