Site-ul WikiLeaks, specializat in divulgarea rapoartelor secrete, va publica un milion de documente in 2013, a anuntat joi fondatorul sau Julian Assange.

"Anul viitor va fi la fel de plin (ca si 2012). WikiLeaks pregateste publicarea unui milion de documente care vizeaza toate statele lumii, toate statele din aceasta lume", a declarat Assange pe un ton combativ, in aplauzele o suta de sustinatori.

WikiLeaks a publicat deja mai ales rapoartele armatei americane cu privire la Irak si Afganistan si 250.000 de telegrame americane, provocand furia Washingtonului.

"Acum sase luni, acum 185 de zile, am intrat in aceasta cladire care a devenit casa mea, biroul meu si refugiul meu", a declarat Assange in cea de-a doua interventie publica a sa de la ambasada Ecuadorului de cand este refugiat.

"Usa este deschisa, usa a fost mereu deschisa pentru oricine doreste sa vorbeasca cu mine" pentru a solutiona situatia, a spus el intr-un discurs de aproximativ zece minute din balconul ambasadei Ecuadorului, decorat cu o ghirlanda de Craciun si situat la cativa pasi de marele magazin Harrods, scrie MEDIAFAX.

Julian Assange, un australian in varsta de 41 de ani, se afla din iunie in ambasada Ecuadorului pentru a scapa de o extradare in Suedia, unde este anchetat intr-un caz de viol si agresiune sexuala presupusa, in care el se declara nevinovat.

Ecuadorul i-a acordat azil politic, insa Londra intentioneaza sa aplice mandatul de arestare suedez. "Cyber-warrior" a afirmat ca daca va fi trimis in Suedia, risca sa fie apoi extradat in SUA si sa primeasca pedeapsa cu moartea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.