La oficiile postale din Statele Unite se primesc zilnic mii de scrisori pe adresa creata special pentru Mos Craciun, care, anul acesta, implineste un secol de la infiintare, si o parte dintre ele isi gasesc raspuns imediat.

Printre cererile catre Mos Craciun exista unele foarte serioase sau induiosatoare. De exemplu, un baietel in varsta de 13 ani nu a cerut de la Mosul nimic altceva decat o patura mai groasa, care sa il apere de frigul iernii, iar un alt baietel, de 12 ani, nu si-a dorit nimic pentru el, ci toate dorintele adresate lui Mos Craciun faceau referire la mama lui, care este singura si muncea prea mult.

Angajatii postei americane sorteaza miile de scrisori si le aleg pe acelea care exprima nevoi urgente. Asa se face ca, in astfel de cazuri, rolul de Mos Craciun este jucat de diferite asociatii caritabile, de oameni de afaceri, scoli si chiar de angajati ai postei sau persoane care doresc sa isi pastreze anonimatul si care merg la oficiile postale, isi aleg o parte dintre scrisori si pleaca la cumparaturi.

Sediile postale din Chicago, de exemplu, au primit, de la deschiderea sezonului de iarna, 18.000 de scrisori care il au ca destinatar pe Mos Craciun si se asteapta la alte cateva mii pana pe 25 decembrie, a spus directoarea de comunicare a filialei, "Elful-Sef" Robin Anderson. Dintre aceste scrisori, spune ea, cel putin 2.500 isi vor gasi raspuns sigur, scrie MEDIAFAX.

"Operatiunea Mos Craciun" din New York este cea mai ampla actiune de acest fel din Statele Unite, oficiile postale din metropola americana primind in fiecare sezon al sarbatorilor de iarna peste o jumatate de milion de scrisori, care au trecut la rubrica "destinatar" "Mos Craciun, Polul Nord, Alaska".

Oricine doreste sa "adopte" o scrisoare poate sa se prezinte la oricare dintre oficiile postale din Statele Unite, sa completeze un formular special si sa adauge o fotografie prin care sa poata fi identificat. Pana pe 22 decembrie, acesta trebuie sa revina la oficiul postal la care s-a inscris si sa aduca darul pentru care sa plateasca taxele postale de expediere.

Pentru a proteja identitatea destinatarilor, posta americana nu dezvaluie nici numele, nici adresele acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.