In ultimii trei ani, numarul animalelor folosite in experimentele militare a crescut cu peste 1000.

Aproximativ 10.000 de porci, maimute, iepuri si alte rozatoare sunt folosite in teste secrete la baza militara de cercetare Porton Down, in 2011, potrivit ministrului adjunct al apararii, Philip Dunne, care a facut publica aceasta problema chiar intr-o sedinta din Parlament.

La baza militara de cercetare Porton Down, din Wiltshire, porcii vii sunt aruncati in aer cu explozibil, obligati sa inhaleze gaz toxic, maimutele sunt infectate cu antrax sau ucise cu anumite neurotoxine.

Toate proiectele de cercetare care implica animalele sunt licentiate de catre Ministerul de Interne. Ca parte a procesului de licentiere, cercetatorii trebuie sa convinga Ministerul ca fara animale experimentele nu pot avea loc si ca au fost luate toate masurile pentru a minimiza cat mai mult posibil durerea si suferinta animalelor implicate”, a spus Dunne.

In prezent, sunt autorizate 21 de "proceduri pe animale".

Oficialul britanic nu crede ca asemenea experimente chiar sunt utile din punct de vedere al sigurantei si ca nu au cum sa ajute la salvarea vietilor unor oameni.

"Trebuie sa ne gandim la siguranta soldatilor si a civililor, dar raspunsul nu sta in aruncarea in aer a unor animale sau din expunerea lor la chimicale sau virusuri letale", a mai spus Dunne, potrivit dailymail.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.