Bilantul Bopha, cel mai puternic taifun care a afectat Filipinele in acest an, a depasit pragul de 1.000 de morti, au anuntat duminica autoritatile.

Taifunul din 4 decembrie a provocat moartea a 1.020 de persoane pe insula Mindanao (sud), devastata de inundatii si alunecari de teren, a anuntat seful serviciilor de securitate civila, Benito Ramos.

Numarul persoanelor disparute a fost revizuit, de asemenea, acesta fiind in prezent de 844 de persoane, dintre care aproximativ jumatate sunt pescari plecati pe mare inainte de sosirea taifunului.

"Bilantul va creste in continuare. Am gasit multe cadavre ieri (sambata), printre copaci si daramaturi", a declarat Ramos potrivit MEDIAFAX.

"Nimeni nu se astepta la o astfel de intensitate. Ultima data (cand aceasta parte a tarii) a fost afectata de o furtuna puternica a fost in 1912", a adaugat el.

Bilantul ar putea fi mai mare decat cel al Washi, care a provocat moartea a 1.268 de persoane in decembrie 2011, in special in nordul Mindanao.

ONU a lansat un apel la ajutor international, sperand sa stranga 65 de milioane de dolari pentru ajutorarea supravietuitorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.