Cinci persoane au murit dupa ce o cladire de locuinte s-a prabusit la Taganrog, oras situat in sudul Rusiei, a anuntat vineri comitetul de ancheta.

Cladirea cu mai multe etaje s-a prabusit joi seara, iar operatiunile de cautare desfasurate de echipele de salvare pentru gasirea unor eventuali supravietuitori ar urma sa se incheie in cursul diminetii, a adaugat el.

"In urma prabusirii cladirii in constructie din Taganrog, cinci persoane au murit si 12 au fost salvate", a anuntat comitetul de ancheta intr-un comunicat.

Aproximativ 400 de persoane au fost mobilizate pentru operatiuni de salvare care s-au continuat toata noaptea de joi spre vineri, potrivit aceleiasi surse, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Guvernatorului regiunii Rostov (1.200 de kilometri sud de Moscova), Vasilii Golubev, care a mers la fata locului, drama ar putea fi cauzata de o nerespectare a normelor de constructie.

O autorizatie a fost eliberata pentru construirea unei cladiri cu doua etaje, in timp ce un al treilea etaj era in curs de constructie in momentul prabusirii, a declarat el, citat de agentia RIA Novosti.

Maistrul si seful de santier au fost retinuti, a anuntat comitetul de ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.