Hugo Chavez, bolnav de cancer, a suferit o "hemoragie" in urma operatiei de marti din Cuba, au anuntat joi autoritatile din Venezuela, vorbind din ce in ce mai mult despre ipoteza unei incapacitati a presedintelui de a-si asuma functiile.

"Procesul de recuperare cere (...) un anume timp din cauza" "complicatiilor" produse in timpul interventiei chirurgicale, in cursul careia a suferit o "hemoragie", a anuntat un comunicat citit in jurul orei 18.00 GMT (20.00 ora Romaniei) de ministrul Informatiilor Ernesto Villegas la televiziune.

Totusi, "pacientul prezinta o recuperare progresiva si favorabila a valorilor normale ale functiilor vitale", potrivit autoritatilor, care fac anunturi zilnice privind starea de sanatate a presedintelui, contrar a ceea ce s-a intamplat in cazul precedentelor trei interventii chirurgicale la care a fost supus dupa ce a fost diagnosticat cu cancer in iunie 2011, scrie MEDIAFAX.

"Este prevazuta administrarea de tratament aditional specific" pentru "recuperarea sa completa", adauga textul.

Interventiile oficiale mentioneaza un anume optimism in ceea ce priveste insanatosirea "comandantului Chavez", dar autoritatile pregatesc totusi opinia publica in eventualitatea unei absente prelungite a presedintelui, care si-a pus amprenta asupra tarii pe care o conduce de 14 ani si care ar trebui sa depuna juramantul la 10 ianuarie pentru un nou mandat de sase ani.

"Avem incredere ca prin iubirea a milioane" de persoane, "comandantul se va face bine in curand si va veni sa preia puterea pana la 10 ianuarie. Daca nu va fi cazul, poporul nostru va trebui sa se pregateasca sa inteleaga", a declarat miercuri seara Villegas, reunoscand ca ar fi "iresponsabil din partea lui sa nege ca este un moment delicat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.