Secretarul de Stat american Hillary Clinton va fi audiat la 20 decembrie in Congres in legatura cu atentatul de la 11 septembrie impotriva Consulatului Statelor Unite de la Benghazi, in Libia.

Sefa diplomatiei americane va fi audiata pe baza unui raport care urmeaza sa fie finalizat saptamana viitoare de catre o Comisie pe care chiar ea a creat-o, a anuntat Ileana Ros-Lehtinen, presedinta Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor (majoritar republicana), citata intr-un comunicat.

Aceasta Comisie lucreaza de doua luni asupra acestui atac terorist care s-a soldat cu moartea ambasadorului Statelor Unite in Libia Christopher Stevens si altor trei agenti americani.

Clinton este in prezent bolnava si a fost nevoita sa amane atat un turneu prevazut in aceasta saptamana in tari arabe, cat si toate angajementele sale profesionale.

Faptul ca secretarul urmeaza sa fie audiat in Contres era cunoscut. Republicanii doresc sa o interogheze asupra masurilor de securitate adoptate de catre Departamentul de Stat in vederea protejarii Consulatului de la Benghazi inaintea atacului armat islamist de la 11 septembrie, scrie MEDIAFAX.

Sefa diplomatiei americane a declarat la jumatate lui octombrie ca isi "asuma responsabilitatea" gestionarii consecintelor acestui atentat terorist care a declansat in Statele Unite o adevarata furtuna politica intre Guvernul democrat si opozitia republicana.

Republicanii acuza administratia Obama ca a oferit explicatii eronate si schimbatoare asupra atacului si au utilizat aceste acuzatii ca pretext pentru contestarea unei posibile nominalizari a Susanei Rice, ambasadoarea americana la ONU, in functia de secretar de Stat, in locul lui Clinton.

Rice a declarat pe 16 septembrie ca asaltul de la Benghazi a fost probabil consecinta unei manifestatii antiamericane care ar fi degenerat. Washingtonul a recunocut ulterior ca era vorba despre un atentat terorist comis de membri ai unor militii islamiste afiliate retelei teroriste Al-Qaida.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.