Bilantul victimelor provocate de Bopha, taifunul cel mai puternic care a afectat Filipine in acest an, a depasit pragul de 900 de morti, au anuntat joi autoritatile, precizand ca sute de persoane sunt in continuare date disparute.

Taifunul din 4 decembrie a provocat moartea a 902 persoane pe insula Mindanao (sud) si aproape 2.000 de localitati au fost distruse total sau partial de inundatii si alunecari de teren, a anuntat Biroul pentru securitate civila.

Numarul disparutilor este in prezent de 615 persoane, in scadere neta in raport cu cel de 880 anuntat marti. Echipele de salvare au gasit 300 de pescari, plecati pe mare inainte de sosirea taifunului din General Santos, principalul port de pescuit ton din tara.

Aproximativ 80.000 de locuitori se afla in continuare in refugii, instalate de cele mai multe ori in cladiri publice, dupa ce si-au pierdut locuintele. Guvernul cauta terenuri neinundabile pentru reconstruirea locuintelor distruse, scrie MEDIAFAX.

ONU a lansat luni un apel la ajutor international, sperand sa stranga 65 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe supravietuitori.

Bopha este taifunul care a provocat cel mai mare numar de morti in Filipine de la Washi, soldat cu 1.200 de victime in decembrie 2011, in marea lor majoritatea in nordul insulei Mindanao.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.