Britanicii de rasa alba nu mai reprezinta populatia majoritara a metropolei.

Capitala engleza devine prima regiune din tara in care britanicii albi sunt minoritari, potrivit unui recensamant citat de Financial Times si CNN. In ultimii zece ani, populatia Regatului Unit a ajuns la 56,1 milioane de locuitori, cu 3,7 milioane mai multi decat in 2001. Cresterea se datoreaza in mare arte imigrantilor, al caror numar se ridica, la 2,1 milioane.

Cei mai multi imigranti au ales Londra, unde 37% din populatie sunt nascuti in afara teritoriului britanic. Dintre ei, numai 45% dintre ei sunt albi de origine engleza, scotiana sau galeza, comparativ cu aproape 60% in 2001.Principala tara de provenienta a imigrantilor in Anglia si Tara Galilor in ultimul deceniu a fost India - care a luat locul Irlandei -, urmata de Polonia, ce nu se afla printre primele zece la recensamantul din 2001, scrie adevarul.ro.

O alta schimbare majora privind stilul de viata al britanicilor este si scaderea numarului de persoane care detin o locuinta. Procentul celor care locuiesc cu chirie a crescut in ultimii zece ani de la 6% la 15%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.