Un virus al gripei aviare, care nu a fost niciodata identificat in Indonezia, este responsabil de moartea a sute de mii de rate, in ultimele saptamani in tara.

"Am gasit un subtip al (virusului) H5N1 al gripei aviare deosebit de patogen, din increngatura 2.3. Aceasta increngatura, depistata pentru prima data in Indonezia, este foarte diferita de cea a tipului de gripa aviara identificata anterior, si anume increngatura 2,1", anunta Syukur Iwantoro intr-o scrisoare adresata administratiilor locale si Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit romanialibera.ro.

Federatia rescatorilor de pasari a anuntat moartea a peste 300 de mii de rate in mai multe provincii de pe Insula Java incepand din noiembrie.

Secretarul Comisiei Nationale indoneziene pentru Controlul Zoonozelor a anutat ca virusul ar fi putut sa se propage in Indonezia din strainatate (poate Vietnam sau Thailanda).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.