Federatia Rusa atrage atentia intr-un raport ca xenofobia, rasismul si neo-nazismul se afla pe lunga lista a drepturilor omului incalcate frecvent in Uniunea Europeana.

„Toate acestea sunt intr-o contradictie evidenta cu ceea ce pretinde Uniunea Europeana ca este: un model si, uneori, un arbitru suprem pentru drepturile omului si pentru libertatile democratice. Nu exista niciun progres in solutionarea problemelor interne ale UE, iar ocazional “, lipsa de initiativa politica se afla in contrast puternic cu mustrarile pe care Uniunea Europeana le aduce altor tari“ se arata in raportul de 66 de pagini, publicat pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei, scrie adevarul.ro.

Polonia, Lituania si Romania, suspectate ca au gazduit pe teriroriul lor inchisori secrete ale CIA la inceputul anilor 2000, impiedica investigatiile independente cu privire la aceste acuzatii.

In cele 66 de pagini ale raportului, statele membre sunt analizate individual aratandu-se astfel ca in Franta, au loc retineri ilegale ale imigrantilor, ca Danemarca incalca normele internationale prin refuzul de a oferi azil politic refugiatilor din Afganistan si ca Suedia neglijeaza drepturile copilului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.