Coreea de Nord a extins fereastra unui tir al unei rachete cu raza lunga de actiune cu o saptamana, cu scopul de a remedia "o problema de ordin tehnic" la prima treapta a lansatorului.

Phenianul a anuntat ca lansarea rachetei cu raza lunga de actiune, de tip Unha-3, prevazuta initial in perioada 10-22 decembrie, va avea loc in perioada 10-29 decembrie, a anuntat Comisia pentru Tehnologie Spatiala intr-un comunicat, difuzat de agentia centrala de presa KCNA.

Cercetatori si tehnicienio nord-coreeni "continuau" pregatirea misiunii, insa "au detectat o problema de ordin tehnic la un modul de control al motorului primei trepte a rachetei cu raza lunga de actiune (...) si au decis sa extinda perioada de lansare", a precizat Comisia.

Cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo a dezvaluit cu cateva ore mai devreme ca tehnicieni nord-coreeni lucrau in jurul instalatiei, din cauza unei anomalii identificate la treapta a treia, scrie MEDIAFAX.

Cunoscut pentru informatii sale despre Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate tari din lume, ziarul se sprijinea pe noi imagini din satelit si surse din cadrul Guvernului sud-coreean.

Phenianul anunta ca vrea sa anmplaseze pe orbita un satelit civil, dar o mare parte a comunitatii internationale considera ca este vorba despre un test balistic, interzis de ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.