Obama sustine cheltuirea a peste 2 miliarde de dolari pentru o camera in care sa fie pastrate informatiile cetatenilor americani.

William Binney, un fost membru al Agentiei Nationale de Securitate din SUA a anuntat ca FBI stocheaza e-mail-urile trimise sau primite de aproape fiecare cetatan american, inclusiv pe cele ale membrilor congresului.

Binney a avertizat ca toate aceste informatii pot fi folosite de Guvern impotriva oricarei persoane, un exemplu fiind scandalul dintre David Petraeus si John Allen. Referitor la acest caz el a mentionat ca nu cunoaste motivele pornirii scandalului.

FBI are acces la toate datele stocate, ceea ce inseamna practic emailurile tuturor persoanelor din tara. (...) Toti membrii Congresului sunt sunt supraveghere, de asemenea, nimeni nu face exceptie. Toti sunt inclusi. (...) Daca devin <>, oricare ar fi motivul, ei intra in vizorul Guvernului, iar Guvernul, FBI-ul sau orice alta agentie a Guvernului pot sa acceseze baza de date, sa adune informatii de peste ani si sa le analizeze pe toate. Deci, noi trebuie sa analizam tot ce au facut in ultimii 10 ani cel putin”, a declarat Binney, precizand ca stocarea mesajelor electronice se face fara a fi cerut acordul providerilor, scrie gandul.info.

Cel mai recent raport prezentat de Google a aratat ca supravegherea guvernamentala pe internet a cetatenilor a crescut semnificativ in intreaga lume, guvernele solicitand companiei sa predea date personale ale utilizatorului sau sa elimine anumite informatii despre persoanele in cauza.

William Binney a mai declarat ca sistemul de supraveghere al Agentiei Nationale de Securitate a devenit mai riguros dupa venirea lui Obama la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.