Statele Unite isi exprima ingrijorarea cu privire la instabilitatea si disperarea lui Bashar al-Assad, care ar putea recurge la utilizarea armelor chimice in Siria.

Secretarul american de stat, Hillary Clinton, sustine ca SUA au clarificat faptul ca recurgerea Siriei la armele chimice ar insemna “cod rosu” pentru Statele Unite.

Grija noastra este ca un regim Assad din ce in ce mai disperat ar putea sa se indrepte catre folosirea armelor chimice sau sa piarda controlul asupra lor in favoarea unuia sau a mai multor grupuri care opereaza acum in Siria”, a declarat Clinton in cursul unei conferinte de presa.

Astfel, (…) am trimis un mesaj potrivit caruia cei responsabili vor plati”, a mai declarat aceasta, potrivit adevarul.ro.

Clinton este de parere ca in Siria ar trebui sa inceapa o tranzitrie politica iar Statele Unite vor face tot posibilul pentru a sustine opozitia siriana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.