Turcia estimeaza la aproximativ 700 numarul diverselor tipuri de rachete sol-aer de care dispune regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad si cunoaste cu precizie locurile unde se afla.

Regimul "al-Assad poseda aproximativ 700 de rachete (...) in prezent, (iar) noi stim exact unde sunt mobilizate aceste rachete, cum sunt stocate si pe mainile cui se afla", a declarat Davutoglu pentru editia de miercuri a ziarului.

Seful diplomatiei turce a facut aceste declaratii la bordul unui avion in drum spre Bruxelles, unde cele 28 de state membre NATO au aprobat marti o solicitare a Ankarei privind mobilizarea de rachete sol-aer de tip Patriot la frontiera sa cu Siria.

Davutoglu a declarat ca membri ai comunitatii internationale si-au exprimat temerea fata de posibilitatea unei operatiuni punitive a regimului sirian impotriva unor tari care au reclamat plecarea sa de la putere, ca Turcia, in cazul in care acesta simte apropierea sfarsitului, scrie MEDIAFAX.

El a justificat mobilizarea de baterii de rachete Patriot invocand teama unor "actiuni care pot pot fi initiate de grupari necontrolate".

Siria detine mai multe tipuri de rachete sol-aer, inclusiv rachete de tip Scud de fabricatie rusa.

Turcia a repetat in mai multe randuri ca mobilizarea de rachete de tip Patriot este o masura srtict defensiva si ca aceste rachete nu vor fi in niciun caz utilizate cu scopul instalarii unei zone de excludere aeriana in spatiul aerian al Siriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.