Unsprezece persoane au murit si alte patru sunt date disparute in urma naufragiului unei ambarcatiuni in apropiere de insula Suriki, pe aria boliviana a lacului Titicaca.

"Am recuperat 11 persoane (decedate, n.r.), insa mai sunt patru persoane disparute", a declarat prin telefon un localnic din regiune, Porfirio Limachi, care a participat la operatiunile de salvare din noaptea de marti spre miercuri.

Comandantul unitatii navale militare din Tiquina, capitanul Pablo Cardona, a confirmat cifra de 11 morti, precizand ca printre ei se afla trei minori, scrie MEDIAFAX.

Noua persoane au fost salvate dupa naufragiu care se pare ca a fost cauzat de numarul prea mare de pasageri ai barcii, o ambarcatiune care transporta 24 de persoane, dintre care multi membri ai aceleiasi familii. Imprudenta capitanului este de asemenea invocata.

Suriki este o insula situata pe coasta boliviana a lacului Titicaca (impartit cu Peru), la aproximativ 85 de kilometri de La Paz. Aici va sarbatori guvernul lui Evo Morales incheierea calendarului maya la 21 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.