Premierul Muntenegru Milo Djukanovic a fost investit marti seara de catre Parlament si s-a angajat sa lucreze pentru aderarea la UE si NATO, pentru relansarea economiei si combaterea coruptiei in tara sa.

Ales in urma alegerilor legislative de la 14 octombrie, guvernul de centru-stanga condus de Djukanovic, care si-a inceput astfel cel de-al saptelea mandat de premier dupa 1991, a obtinut votul favorabil al 44 de deputati in timp ce 36 au votat impotriva si un ales s-a abtinut.

Premier de la varsta de 29 de ani, Djukanovic, astazi in varsta de 50 de ani, a reusit sa navigheze apele tulburi ale dezmembrarii fostei Iugoslavii, in anii 1990, pentru a isi conduce tara catre independenta de Serbia in 2006 si mentinerea la putere a partidului sau.

El este singura personalitate din Balcanii occidentali care s-a mentinut la putere aproape fara intrerupere de la dezmembrarea Iugoslaviei in 1991, scrie MEDIAFAX.

"Integrarea in Uniunea Europeana este obiectivul principal. Guvernul este pregatit sa continue in maniera responsabila negocierile" de aderare, a declarat Djukanovic intr-un discurs inainte de votul de investitura.

"Fiecare pas catre UE inseamna ameliorarea nivelului de trai si conditii mai bune pentru dezvoltarea" economica, a asigurat acesta.

Acesta a apreciat de asemenea ca integrarea in NATO va fi "garantia unei stabilitati durabile pentru o tara mica din Balcani ca Muntenegru".

"Implementarea unui stat de drept si lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate sunt obiectul atentiei speciale a acestui guvern", a mai asigurat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.