Taifunul Bopha, cel mai puternic inregistrat in acest an in Filipine, s-a soldat cu cel putin 238 de morti, iar alte sute de persoane au fost date disparute in sudul tarii.

Un bilant anterior anuntat 115 morti in urma unor inundatii, alunecari de teren sau prabusirea unor arbori pe Insula Mindanao, in general ocolita de numeroasele taifunuri care afecteaza anual arhipelagul filipinez.

In total 142 de persoane au murit, iar alte 241 de persoane erau date disparute la New Bataan, un oras izolat intr-o regiune muntoasa, a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Lyndon Paniza, comandantul militar al regiunii de sud.

Alte 81 de victime au fost inregistrate in provincia vecina Davao Oriental, iar alte 15 in diverse zone de pe insula. Acest bilant provizoriu a fost coroborat de catre serviciile de securitate civila, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile continuau sa revizuiasca bilantul mortilor in crestere, miercuri, pe masura ce echipe de interventie deblocau accesul spre regiuni izolate din sudul arhipelagului.

Taifunul Bopha a atins estul Insulei Mindanao marti, cu rafale de vant de pana la 210 de kilometri pe ora. Taifunul, care a pierdut din intensitate in cursul noptii, isi continua traiectoria spre Marea Chinei de Sud, insa urmeaza sa deverseze o cantitate importanta de precipitatii pe Insula Palawan (sud).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.