Cresterea numarului operatiunilor sub acoperire face parte dintr-un proces pe termen lung, care vizeaza convergenta dintre armata si serviciile secrete

Potrivit unui oficial american, este vorba despre un proiect care urmareste transformarea Agentiei de Informatii a Apararii (DIA) intr-un serviciu de spionaj concentrat pe noile amenintari, mai apropiat de CIA si de unintatile de comando de elita ale Statelor Unite.

Dupa modernizarea serviciului, DIA ar urma sa aiba 1.600 de oameni, in functii pe care le vor ocupa in intreaga lume. Cresterea numarului de agenti se va produce treptat, pe o perioada de cinci ani, timp in care se va forma o noua generatie de agenti operativi clandestini care vor fi antrenati de CIA si care vor lucra alaturi de Comandamentul pentru Operatiuni Speciale dar vor primi misiuni de spionaj din partea Departamentului Apararii.

Printre prioritatile serviciului se vor numara: gruparile militante islamiste din Africa, traficul de arme spre Coreea de Nord si Iran si modernizarea armatei chineze. „Aceasta nu va fi doar o transformare simplista a DIA”, a spus lt. gen. Michael T. Flynn, intr-o conferinta, in care a subliniat schimbarile, dar a refuzat sa le descrie in detaliu. „Este vorba despre o schimbare majora pentru securitatea nationala”, a spus el, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.